Glukóza

Kód: 15200
Neohodnotené
Značka: Kompava
€4
Skladom (5 ks)

Glukóza (hroznový cukor) je určený pre ľudí, ktorí nadmerne fyzicky alebo psychicky zaťažujú svoj organizmus. Glukóza je jediná forma cukru, ktorá prúdi v krvi, a tak sa dostáva do celého tela a funguje ako rýchly zdroj energie – ,,palivo pre svaly a mozog“.

Detailné informácie

Podrobný popis

Okamžitá forma energie pre svaly a mozog v podobe hroznového cukru Glukóza je vhodná pre každého športovca s vysokým výdajom energie alebo aj pre bežného človeka, ktorý fyzicky ťažko pracuje.

Glukóza je cukor s osobitnou funkciou v tele. Je to jediná forma cukru, ktorá prúdi v krvi a dostáva sa do celého tela, kde sa využíva ako stály pohotový zdroj energie alebo sa dostatočne ukladá vo svaloch a v pečeni vo forme glykogénu (makromolekula zložená z molekúl glukózy).

Napomáha chorým prekonávať choroby a urýchľuje zotavenie organizmu vyčerpaného športom, chorobou i prácou. Glukóza je kaloricky rovnako výdatná ako repný cukor, má však nižšiu sladivosť, približne o 20 %. Lyžička glukózy sladí ako 0,8 lyžičky cukru.

Glukóza zvyšuje využitie kreatínu aj jeho ukladanie vo svalových bunkách.

 

Glukóza je určená:

  • pre všetkých ľudí, ktorí nadmerne fyzicky alebo psychicky zaťažujú svoj organizmus
  • pre posilnenie organizmu detí a starších ľudí ako zdroj energie
  • pre športovcov , vhodná pri užívaní kreatínu
  • pri nechutenstve
  • pre ľudský mozog, ktorý je závislý na príjme glukózy ( pri poklese sa tvoria v mozgu hormóny glukagón a adrenalín )

 

Odporúčané dávkovanie:

  • denná dávka: 20 – 40 g
  • pri zvýšenej námahe 60 – 120 g v 3 - 4 dávkach, maximálne 30 g za hodinu

S kreatínom:

  • 5 g kreatínu rozpustíme s 5 – 20 g glukózy

Zoznam zdravotných tvrdení, ktoré možno uvádzať na potravinách podľa nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 z 20. decembra 2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach o potravinách.

Dodatočné parametre

Kategória: Vytrvalostné športy
Hmotnosť: 0.5 kg

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: